80 детски творби се състезават в изложба „Готови за училище“, над 250 досега видяха експозицията

Близо 80 оригинални детски творби се състезават от няколко дни за отличията в голяма детска изложба под наслов „Готови за училище“, организирана и подредена от Социална фондация „Инди-Рома 97“. Над 250 жители на Куклен и гости на града досега са се насладили на подредената в местното Народно читалище „Никола Вапцаров“ експозиция, която предизвика засилен интерес. Детските рисунки, някои от които са доста любопитни, ще бъдат оценени тази сряда от компетентно жури.
Изложбата съвпадна с културните празници на Куклен и това позволи на много гости на града също да я посетят.
Кампанията е част от проекта за оценка на въздействието „Готови за училище 2014—2015“, който е разработен и се осъществява на национално ниво от Фондация „Тръст за социална алтернатива“, в сътрудничество със Стратегическия фонд за оценка на въздействието на Световната банка (Strategic Impact Evaluation Fund) и Изследователския институт „Лабораторията за борба с бедността“ (Poverty Action Lab). Това съобщи Албена Костадинова, председател на Управителния съвет на СФ „Инди-Рома 97“.
Тя поясни, че проектът цели увеличаване на обхвата и посещаемостта в детските градини и ранна интервенция с икономически ползи за обществото и се реализира с помощта на 23 партньорски местни организации в 240 населени места. Всяко от тях включва един от следните четири вида интервенции: безплатно образование, безплатно образование плюс ваучер при идеално посещение, безплатно образование плюс ваучер от 20 лв. при идеално посещение и информационни сесии, специално разработени за дискусии с родители относно ползите от образованието в ранна детска възраст, каза още Костадинова.
Социална фондация "Инди-Рома 97“ изпълнява проекта в Маноле, Калековец и Костиево от община Марица, Йоаким Груево и Куртово Конаре от община Стамболийски, Перущица, Карлово и Розино и Стряма от община Раковски.
Победителите в детската изложба „Готови за училище“ ще бъдат наградени на 1 юли – сряда, в 14 часа на официална церемония в заседателната зала на Общинския съвет в Куклен.

За повече подробности:
Албена КОСТАДИНОВА,
председател на УС на СФ «Инди-Рома 97»,
e-mail: indiroma@mail.bg, тел. 0895 463 600;
както и на тел. 0899144059 и 0889 708 630

You may also like...